Russisch Cultureel Centrum Amsterdam:     concerten,  exposities,  festivals,  literatuur,  excursies  en  recreatie  

De Stichting Russisch Cultureel Centrum Amsterdam (RCC) is opgericht in 2002 als ‘onderdak’ voor diverse activiteiten op sociaal, cultureel en economisch gebied en onderwijs. Het RCC is vooral een cultureel centrum, dat een cultureel kader, zoals concerten en festivals, gebruikt om aandacht te vragen voor zijn doelstellingen. 

Culturele programma's

De van oudsher hoge culturele betrokkenheid in Rusland en de voormalige Sovjetrepublieken en hun rijke culturele erfgoed geven het RCC een goede aanleiding tot bekendmaking van dit erfgoed. Het culturele programma van het RCC richt zich op twee hoofdgebieden: systematische ondersteuning van talentvolle kunstenaars (professionals en amateurs) van Russische afkomst woonachtig in Nederland en uitnodiging van topartiesten uit Rusland voor eenmalige optredens. 

lees meer

Maatschappelijke programma's

Maatschappelijke programma’s vormen het tweede belangrijke facet van de stichting. Het Russisch Cultureel Centrum Amsterdam richt zich op Russisch sprekenden in Amsterdam e.o. en op mensen die in de Russische taal, cultuur, geschiedenis en tradities geinteresseerd zijn. Het RCC is in eerste instantie opgericht omdat er een dringende behoefte bestaat onder de Russisch sprekende bevolking van Amsterdam e.o. aan een trefpunt waar verschillende activiteiten kunnen worden gehouden. Het RCC is een "bottom-up" initiatief, een zelforganisatie, die als doelstelling het ontwikkelen van diverse activiteiten op sociaal en economisch gebied en onderwijs heeft. 

lees meer

 

Archief van projecten van het Russisch Cultureel Centrum Amsterdam