Fotoarchief concerten

op .

Het RCC heeft zich vooral bewezen als concertorganisator. Onze concerten van kamermuziek zijn goed bekend bij het Amsterdamse publiek. Voor de deelname aan de concerten nodigen wij zowel sterren uit Rusland als jonge musici uit Nederland uit. In de serie van drie concerten "Amstergrad Mozaiek" in Het Concertgebouw in 2005 speelden grote musici van dit moment, zoals N. Gutman, V. Tretiakov, E. Wirsaladze, A. Rudin, V. Lobanov, A. Melnikov en het kamerorkest "Musica Viva". Eerder in deze concertenreeks traden B. Berezovsky, B. Engerere en A. Satz op. Voor de serie "Russisch talent in Nederland" nodigen wij jonge en ervaren musici uit die op Nederlandse podia schitteren. In een aantal concerten (in Het Concertgebouw, de Engelse Kerk, de Mozes & Aaronkerk, Agnitekapel in Gouda, Grote kerk Alkmaar en op andere locaties) speelden E. Emelianova, L. Baeva, E. Vorontsova. M.Zemtsov, A.Koeznetsov en andere musici. In portefeuille hebben we de organisatie van concerten van koren en een concert van het Russische romantische lied, concerten van bekende Russsiche zangers S.Nikitin, T.Shaov, e.a.

 

 

   Openingsconcert van het Russisch Cultureel Centrum Amsterdam in het Concertgebouw

Concert op 30 september 2002 in het Concertgebouw, te Amsterdam.
Beste Russische musici uit Nederland namen deel in dit openingsconcert van het Russisch Cultureel Centurm Amsterdam.

 

   Concert van meesterpianist B.Berezovsky

In 2003 organiseerde het Russisch Cultureel Centrum Amsterdan een concert in Het Concertgebouw van een meesterpianist Boris Berezovsky en zijn vrienden en leraren: Alexander Satz en Brigitte Engerer. De werken van S.Rachmaninov, A.Skriabin, M.Balakirev en N.Medtner. Concersponsor: Amsterdam Trade Bank (ATB).

 

   Concert Amstergrad Mozaiek met Natalia Gutman en Elisso Wirsaladze

Natalia Gutman en Elisso Wirsaladze in het concert Amstergrad Mozaiek in het amsterdamse Concertgebouw op 2 juni 2005.
Dit concert uit de serie van 3 concerten "Amstergrad Mozaiek" was een toppunt van het Bolsjoj Festival 2005. Een grote celliste N.Gutman trad samen met een schitterende en diepe pianiste E.Wirsaladze.

 

   Concert Amstergrad Mozaiek met Alexander Rudin en Musica Viva

Alexander Rudin trad op als cellist en dirigent van het kamerorkest Muzica Viva (Moskou) in het Concertgebouw (Amsterdam) in de concertserie Amstergrad Mozaiek

 

   Concert Amstergrad Mozaiek met Viktor Tretiakov en Vasily Lobanov

Viktor Tretiakov en Vasily Lobanov in het concert Amstergrad Mozaiek in het amsterdamse Concertgebouw op 10 juni 2005.
Dit concert was een sluitakkoord van het Bolsjoj festival 2005

 

   Concerten van het Bolsjoj Festival 2007

Drie concerten in het programma van het Bolsjoj Festival 2007:
1. Opening van het Bolsjoj Festival 2007 met het Utrecht String Quartet, dat het Russische programma speelt.
2. Russisch talent in Nederland. Kamermuziekconcert met werken van Tjajkovski, Prokofiev, Rimski-Korsakov, Veniavski e.a.
3. Liefdeszang van drie diva’s. Het Petersburgse ensemble Diva’s uit het Palmyra van het Noorden voert romances, duetten, liederen en pianominiaturen uit van Ponce Cuellar, Schubert, Brahms, Glinka, Rimski-Korsakov, Tsjaikovski, Rachmaninov en Sviridov.

 

Archief van projecten van het Russisch Cultureel Centrum Amsterdam