Fotoarchief diverse

op .

 

 

 

   ToTaal dictee in Amsterdam in 2014

Op 12 april 2014 hebben 44 deelnemers zich gemeld om aan de eerste editie van het Totaal dictee mee te doen. De sfeer was geweldig en iedereen heeft wel genoten.
Het ToTaal Dictee is een jaarlijks terugkerende actie met als doel om de aandacht te vestigen op het correct schrijven. Het dictee is vrijwillig en gratis en wordt tegelijkertijd in honderden steden in Rusland en in de rest van de wereld gehouden.

 

 

 

   Debat Culturele Integratie en het beeld van Holocaust

Debat Culturele Integratie en het beeld van Holocaust in Den Haag in het kader van de voorstelling De Brief. Regelmatig duiken ze op, in de media en in de politiek: parallellen tussen maatschappelijke ontwikkelingen en gebeurtenissen van vandaag enerzijds, en de Holocaust en ‘nazi-praktijken’ van inmiddels ruim 60 jaar geleden anderzijds.
Hoe zinvol en gepast zijn zulke vergelijkingen? Wat zeggen ze over ons historisch besef en ons vermogen te leren uit het verleden?
Paneelleden:
- Hiek van Driel, Gemeenteraadslid SP Den Haag
- Nikita Shahbazi, psychologe, schrijfster, publiciste
- Jochanan Boosman, hoofdkrijgsmachtrabbijn
- U. Pekdemir, voorzitter Turks Academisch Netwerk
- Mischa Wladimiroff, advocaat en betrokken bij de genocidetribunalen voor voormalig Joegoslavië en Rwanda
Debatvoorzitter is Karel Berkhoff, onderzoeker Centrum voor Holocaust- en Genocidestudies Amsterdam

 

 

 

   Russische jaarmarkt in Alkmaar

Tweedaagse jaarmarkt in de Grote Kerk van Alkmaar op 3 en 4 september 2006. een sluitpunt van het Russische Festival in Alkmaar, dat met een medewerking van het Russisch Cultureel Centrum Amsterdam georganiseerd was.

 

 

 

   Rondleidingen Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

Russisch Cultureel Centrum Amsterdam organiseert themarondleidingen om een kennis van de geschiedenis van Amsterdam uit te breiden. Onze thema's: "Tsaar Peter in Amsterdam", "Joodse Amsterdam", "Het Koninklijk Paleis", "Grappig Amsterdam", "Gouden Eeuw van Amsterdam en Rembrandt" etc. Onze andere excursies waren "Zilveren Eeuw van Den Haag" en "Rotterdam, 20-ste eeuw, een ijzeren eeuw".

 

 

 

   Cultureel Centrum op de Gemeentedag

Russisch Cultureel Centrum is elk jaar aanwezig op de Gemeentedag in Amsterdam. De stand van ons centrum trekt altijd veel aandacht van de bezoekers. In dit fotoarchief ziet u de beelden van diverse Gemeentedagen.

 

 

 

 

 

 

  Internationale Vrouwendag 8 maart

Russisch Cultureel Centrum Amsterdam was een van de initiatiefnemers van de viering van de vrouwendag op 8 maart in Paradiso (in 2006). Dit jaarlijkse feest trekt nu veel belangstelling van het amsterdamse publiek.

 

 

 

   Debat over sociale integratie

In maart 2010 heeft het Russisch Cultureel Centrum Amsterdam een debat over sociale integratie van Russen in Nederland georganiseerd. Interessante onderwerpen en interessante deelnemers...

Archief van projecten van het Russisch Cultureel Centrum Amsterdam