Fotoarchief speciale projecten

op .

 

 

 

   50 jaar na de lancering van de eerste Spoetnik

Een feestelijke bijeenkomst, op de dag af 50 jaar na de lancering van de eerste Spoetnik. Ruimtevaartjournalist Piet Smolders presenteert zijn nieuwste boek: 50 jaar ruimtevaart - in het spoor van Spoetnik (uitgave House of Knowledge / mvsp). Hij geeft een inleiding op de Spoetnik-tentoonstelling en overhandigt het eerste exemplaar van het boek aan ISS-astronaut Andre Kuipers.
Aansluitend een videoconferentie met het Russische ruimtevaartcentrum in Sterrenstad (met medewerking van een persbureau RIA Novosti), waar Nederlandse Andre Kuipers praat met zijn Russische collega's. Met veel belangsteling van het publiek.

 

 

 

   Theatervoorstelling De Brief

Theatervoorstelling met Catherine ten Bruggencate in diverse theaters in Amsterdam, Den Haag, Deventer en andere steden.

 

De Sovjetschrijver Vasilij Grossman werd in 1905 geboren in het Oekraïense stadje Berdytsjiv. Hij was getuige van de terugtrekking van het Rode Leger in 1941 en 1942, deed als ‘participerend journalist’ verslag van de slag rond Stalingrad en maakte tussen 1943 en 1945 de opmars van het Rode Leger mee tot in Berlijn. Tijdens die opmars, in Oekraïne – waar zijn moeder in het getto van Berdytsjiv in 1941 met 20.000 andere joden door de Duitsers bleek te zijn vermoord, werd hij zich steeds sterker bewust van zijn joodse identiteit.

 

 

 

   Experiment Absurd in Amsterdam

Twee keer een avond theater in de breedste en verrassendste zin van het woord. In Duet brengen Jacqueline Korevaar en Elisabeth Reijnders op theatrale en dansante wijze gedichten van Charms, Majakovski en Sapgir ten gehore.
Acteur Eddie Kagie speelt de dramatisch verlopende populair-wetenschappelijke lezing Over de schadelijkheid van tabak van Tsjechov.
Een absurd multimediaproject van creatief motivator IsidoraD en singer/songwriter Marynka, gebaseerd op gedichten van Charms.

Archief van projecten van het Russisch Cultureel Centrum Amsterdam